Skip to main content

Ekibimiz

Erişilebilir Her Şey Ekibi

Calisma Yuzeyi 4 1 1
Seben Ayse Dayi

Seben Ayşe Dayı
Kurucu Ortak-İletişim Erişilebilirliği Uzmanı

Yeditepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra, Antropoloji yüksek lisans öğrenimini tamamladım. Yüksek lisans tezimi eğitim antropolojisi çatısında ‘’alternatif eğitimde çocuk ve engellilik’’ konusu üzerine yazdım. Yaklaşık 13 senedir engelli aktivisti olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu süreçte toplumda ve eğitimde engellilik algısını dönüştürmeyi hedefleyen pek çok projede profesyonel ve gönüllü olarak yer aldım. Erişilebilir Her Şey’in kurucu ortaklarından biri olarak iletişim ve içerik erişilebilirliği alanlarının liderliğini yapıyorum. Toplumdaki engelli algısı üzerine eğitim programları üretirken, engellenen bireylerin kullanıcı deneyimleri üzerine araştırmalar tasarlıyorum.

Serim Berke Yarar

Serim Berke Yarar
Kurucu Ortak-Erişilebilir Tasarım Uzmanı

Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Patenti bana ait olan elek makinesi ile Açelya Makina bünyesinde çalışmayı sürdürürken, 2015 yılında “Bir Fikrim Mi Var“ yarışmasını birincilikle kazandım. Kurumsal kimliğimin yanında engellilik alanında hak savunucusu ve aktivist olarak birçok proje, konuşma ve atölye çalışmasında yer almaya devam ediyorum. Bu projelerden en çarpıcı olanı, Erişilebilir Her Şey’in bir diğer kurucusu Seben Ayşe Dayı ile otostop yaparak Türkiye’yi gezdiğimiz; bir yandan da toplumun engellilik algısını ve farklılıklara bakışını değiştirmeyi hedeflediğimiz ‘’S^2 Yollarda’’’dır. Erişilebilir Her Şey’in kurucu ortaklarından biri olarak kurumları erişilebilirlik ile tanıştırıp iş birlikleri geliştiriyorum. Kurumların fiziksel ve dijital erişilebilirlik süreçlerinin liderliğini üstleniyorum. Bu alanlarda özel erişilebilirlik standartları, yardımcı teknolojiler ve evrensel tasarım uygulamaları üzerine çözümler üretip bunların raporlanmasına katkı sunuyorum. Serebral Palsi, engellilik ve toplumsal algıya yönelik eğitimlerde eğitmenlik yapıyorum.

Hale Yildiz

Hale Yıldız
Kurucu Ortak-Erişilebilir İstihdam Uzmanı

2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’nü birincilikle bitirdim. 2015 yılında kurumsal bir firmada işe başladım. Yaklaşık 5 senedir İşe Alım Uzmanlığı yapıyorum. Finans / Muhasebe işe alımlarıyla ilgilenirken, aynı zamanda Türkiye’de nitelikli engelli istihdamı konusunda farkındalık çalışmaları yapmaya gayret ediyorum. Aktif olarak birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışıyor, onlara gönüllü olarak destek veriyorum. Değiştiren Adımlar Derneği’nin yönetim kurulu üyesiyim. Erişilebilir Her Şey’in içinde kurucu ve danışman olarak, tekerlekli sandalye kullanıcısı bireylerle yaşam eğitimi veriyorum. Ek olarak, EHŞ’nin sosyal medya yöneticiliğini yapıyor, kurumsal ilişkiler ve iş geliştirme alanlarında aktif olarak çalışıyorum.

Ilgin Aydinoglu

Ilgın Aydınoğlu
Görme Farklılığı Erişilebilirlik Danışmanı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maliye Bölümü’den, sonrasında da Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’den mezun oldum. Ocak 2010’da İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gönüllü olarak çalışmaya başladım. Kasım 2012’den beri aynı kurumda resmi olarak görev alıyorum. Bu süreçte, İstanbul Üniversitesi’nde kör bireyler için hazırlanan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Engelsiz Bilgi Merkezi Projesi’nde danışman olarak görev aldım. Çalıştığım merkezin görevlendirmesiyle, Türkiye çapında başta Engelsiz Üniversiteler Çalıştayları olmak üzere, engellilik çalışmaları alanında düzenlenen birçok toplantıya katılıp kurumumu temsil ediyorum.

Utku Demiryakan

Utku Demiryakan
Erişilebilirlik Danışmanı

2020 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. 2015 yılından bu yana başta engelli örgütleri olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak yer alıyor ve proje ekiplerinde bulunuyorum. Engellilik alanında genelde erişilebilirliğin arttırılması ve kapsayıcı kültür konularında çalışmalarda yer aldım ve bu kapsamda yurtiçi ve yurt dışı faaliyetlere katıldım. Erişilebilir Her Şey’in bünyesinde uluslararası işbirlikleri, mevzuat ve gündem takibi, hibe/fon başvuruları ve genel danışmanlık süreçleri alanlarında çalışıyorum.

Neveda Oner

Neveda Öner
Sağırlık Kültürü Danışmanı

Sağır anne ve babanın kızı olarak dünyaya geldim. Geçirdiğim yanlış operasyon sonucu işitme duyumu kaybettim. Bir CODA (Anne ve/veya babası sağır olan bireyler) olarak, sağırlar camiasında hem büyüdüm hem de yoğruldum. Türk İşaret Dilinin yanında, işitme cihazı ve dudak okumayla iletişim sağlıyorum. Çocukluğumdan beri anne-baba ve yakınlarımın tercümanı olarak kendimi bu alanda geliştirdim. Pratik bilgilerime ek olarak aldığım eğitimle de Türk İşaret Dili eğitmeni oldum. Çocukları çok sevdiğim için özel bir anaokulunda onlara işaret dili öğretiyorum. Geriye kalan zamanımda yetişkinlere de ders veriyorum. En büyük arzum tüm insanların işaret dilini öğrenmesidir. Bu konuda çok çaba sarfediyorum. Kendimi işaret dilinin her yerde olması gerektiğini savunan aktivistlerden biri olarak adlandırabilirim. EHŞ’de sağırlık kültürü danışmanı ve işaret dili eğitmeni olarak görev yapıyorum.

Zeynep Solen Yildiz

Zeynep Şölen Yıldız
Erişilebilir Deneyim Tasarımı Uzmanı

Koç Üniversitesi’nden Psikoloji ve Medya & Görsel Sanatlar bölümlerinden mezun olduktan sonra yine Koç Üniversitesi Tasarım, Teknoloji & Toplum bölümünde doktora çalışmalarıma başladım. Erişilebilirliğin teknoloji desteğiyle nasıl daha sosyal adalet temelli olarak tasarlanabileceğini anlamaya çalışıyorum. Yaratıcı yazımla ilgileniyorum ve öyküler, çocuk hikayeleri yazıyorum. Erişilebilir Her Şey’in engellenen bireylerin deneyimlerini anlamak ve yeniden tasarlamak üzerine gerçekleştirdiği araştırmaların liderliğini yapıyorum.

Selahattin Ozturk

Selahattin Öztürk
Özel Eğitim Koordinatörü

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü şeref öğrencisi olarak bitirdim. Aynı üniversitede Özel Eğitim alanında yüksek lisansa devam etmekteyim. İzmir’de bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde Eğitim Koordinatörü olarak görev yapmaktayım. Zamanımın önemli bir kısmını Otizim Spektrum Bozukluğundan etkilenen bireyler başta olmak üzere nörogelişimsel farklılıkları olan bireylerle geçirmekteyim. Toplumun engelliliğe bakışı ve algısını değiştirebilmek için kendi üniversitemde ve bir çok lisede konferanslar düzenledim ve katıldım. Erişilebilir Her Şey Ekibinin bilişsel ve nörogelişimsel farklılıkları anlatan eğitmeniyim.

Mehmet Yagci

Mehmet Yağcı
Erişilebilir Kaynaklar Uzmanı

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Psikoloji mezunuyum. Şimdiye kadar alanımın dışında profesyonel bir kariyer inşa ettim. 2014’ten beri yayınevleri ve dergiler için editörlük-çevirmenlik hizmeti veriyorum. Çeşitli projelerde gitarist olarak stüdyo müzisyenliği yapıyorum. Erişilebilir Her Şey bünyesinde redaksiyon, sesli betimleme ve video erişilebilrliği, erişilebilirlik raporlarının hazırlanması ve geliştirilmesi görevlerini üstleniyorum.

Eser Epozdemir

Eser Epözdemir
Sanat Erişilebilirliği Danışmanı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Valensiya Politeknik Üniversitesi Görsel Sanatlar bölümlerinde eğitimi gördüm. Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans eğitimimi tamamladım. İşlev mekanizmaları, sağlık politikaları, kültür, kapsayıcılık / eşitlik/ kayıtsızlık, birey-mekân ilişkisi ve aslında temelde ”şeylerin’ birbiriyle ilişki kurma biçimleri ‘üzerine çalışıyorum. 2008’den beri artistik araştırma ve üretimlerimin yanı sıra radyo, dergi gibi çeşitli kültür ve sanat mecralarında çalışmalarımı sürdürüyorum, kurum/kuruluşlara içerik üretiyor, danışmanlık yapıyorum. Erişilebilir Her Şey’in kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetlerinde paydaşı ve Sanat Erişilebilirliği Danışmanı’yım.

Damla Durman

Damla Durman
Genel Koordinatör

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimini bitirdim. Genç bir kültür sanat girişimcisi ve sanatçıyım. Uluslararası Doğaçlama Dans Festivalinin ve dans platformunun kurucu direktörüyüm. Sanat Erişilebilirliği alanında çalışmalarımı ilerletmeyi hedeflemekteyim. Erişilebilir Her Şey’de betimleme yazarlığı yapıyorum.

Zeynep Yilmaz

Zeynep Yılmaz
İletişim ve Medya Gönüllüsü

2017 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun oldum ve şu an Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Fizyoterapist kimliğimin yanında farklı alanlarda da uzmanlaşmak üzere çalışmalarımı sürdürüyorum. Engelli istihdamı, iletişimde erişilebilirlik, kültür sanatta erişilebilirlik ve sağlıkta erişilebilirlik alanında araştırmalarımı detaylandırıyorum. Birçok sivil toplum kuruluşuna gönüllü destek vermeye devam ediyorum. Değiştiren Adımlar Derneği’nin İnsan Kaynakları ekibi içerisinde yer almaktayım. Erişilebilir Her Şey ekibine ilk olarak Sakıp Sabancı Müzesi ile yaptıkları erişilebilir sergi projesi içerisinde destek verdim. Kasım 2021’den beri ekibin içerisinde sosyal medya ve dış iletişime destek vererek yer almaktayım.